Cviklové placky

cviklové placky

Skúšali ste už niekedy cviklové placky? Sú bohaté na antioxidanty, ktoré bojujú proti voľným radikálom. Cvikla má tiež pozitívne účinky na zlý krvný tlak, pomáha dobrému zdraviu pečene aj krvi.

Či už chcete vyskúšať zeleninový hamburger, spestriť šalát či si dať zdravšiu verziu placiek, tieto sa oplatí vyskúšať. Sú plné antioxidantov a vlákniny.

cviklové placky

Na cca 8 placiek potrebujeme:

  • 1 nastrúhaná cvikla,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • 1/2 červenej cibule,
  • 3 PL uvarenej šošovice,
  • 4 PL jemných ovsených vločiek,
  • pár kvapiek citrónovej šťavy,
  • 4 PL uvarenej quinoi,
  • 1 vajíčko,
  • tymián, oregánom, soľ, čili a čierne korenie na dochutenie.

Postup prípravy:

  1. Nastrúhanú cviklu, pretlačený cesnak, na drobno nakrájanú červenú cibuľu, šošovicu, vločky, citrón, quinou a vajíčko zmiešame dokopy.
  2. Dochutíme korením, soľou, čili a bylinkami.
  3. Pečieme na olivovom oleji z každej strany cca 3 minúty.

Ak sa vám páči recept na tieto cviklové placky, podeľte sa on zdieľaním so svojimi priateľmi 🙂

Mgr. Petra Ondrašáková
Farmaceutka, spoluzakladateľka smoothierecepty.sk, ktorej cieľom je ukázať ľuďom, že zdravá, vyvážená strava a životný štýl je základ, ako sa vyhnúť chorobám a liekom.
Komentáre
  • Najnovšie články
  • Kategórie
  • Sleduj nás na Facebooku